AVUI A POL

L'ANÀLISI POST-PARTIT

L'anàlisi de l'Espanyol - Osasuna

L'Espanyol va tornar a retrobar-se amb la victòria després de dues jornades en blanc. En el primer dels tres partits d'una setmana força atapeïda (dimecres visitarà el Celta i dissabte, el Vila-real), els homes de Quique Sánchez Flores no van tenir moltes dificultats per superar un Osasuna molt condicionat des de l'inici. La suplència -inexplicable- de quatre dels seus millors jugadors, Sergio León, Oriol Riera, Roberto Torres i Berenguer, juntament amb l'expulsió d'Oier al quart d'hora de partit, van facilitar que el context de partit fos plàcid pels interessos blanc-i-blaus. L'Espanyol va ser superior, va gestionar bé la possessió i va gaudir de moltes ocasions per ampliar encara més el marcador.

Quique Sánchez Flores va plantejar un partit totalment diferent de tot el que s'ha vist durant la temporada. Lluny de repetir el pla d'esperar i sorprendre, el tècnic blanc-i-blau va voler ser protagonista des del començament. I va voler ser-ho amb una aposta innovadora que va comportar canvis molt significatius a l'alineació. La continuïtat d'Óscar Duarte va ser decisiva perquè David López tornés a ocupar el mig del camp. L'entrada de Caicedo va donar més llibertat a Gerard Moreno per interpretar i decidir en moltes zones del camp. La profunditat de Navarro i Aarón va facilitar que Hernán i Piatti centressin més la seva posició. Un seguit de matisos tàctics que van confirmar la voluntat de Quique per millorar la imatge amb pilota.

osasuna-posicional.jpg

Posicionament amb pilota de l'Espanyol  

El replegament mitjà d'Osasuna en un 1-4-4-2 va obligar a Jurado, i sobretot a David López, a incrustar-se a la línia dels centrals per aconseguir el 3vs2 i facilitar la sortida de pilota. Aquest moviment va condicionar a la resta de jugadors, que en una reacció gairebé en cadena, van haver de canviar el seu posicionament inicial. Aarón i Navarro van guanyar alçada, Hernán i Piatti van entrar a dins per ocupar zones intermèdies i Gerard Moreno va compensar el forat que deixava el pivot que havia baixat. D'aquesta manera, l'Espanyol va poder ocupar més i millor els espais sense caure en inferioritat al mig ni renunciar a la profunditat de Caicedo ni a l'amplitud dels laterals (imatge superior). 

En aquest escenari, Gerard Moreno va registrar una de les seves millors actuacions des que vesteix la blanc-i-blava. Més enllà del gol, va demostrar que és un dels jugadors que més bé interpreta les situacions de joc i les necessitats de l'equip. Inicialment, el de Santa Perpètua va situar-se al costat de Caicedo com a segon davanter, però a mesura que va avançar el partit va anar modificant la seva posició per facilitar sempre la progressió del seu equip. Va compensar l'espai deixat per Jurado i David López quan aquests baixaven per iniciar la jugada, va ajudar a fixar un dels dos mig centres d'Osasuna perquè sempre hi hagués companys lliures de marca per rebre la pilota, va moure's molt bé entre línies -gairebé sempre, pel costat esquerre de la defensa navarresa- per oferir bones línies de passada, va donar profunditat quan Osasuna concentrava molta gent al carril central i recolzaments per facilitar el canvi en l'orientació del joc. Gerard va estar present en gairebé totes les jugades i va ser el millor soci i la millor solució a totes les situacions que havia de resoldre l'Espanyol per apropar-se a porteria.

graficagerardmoreno.png

Passades de Gerard Moreno i mapa de calor del davanterx

osasuna-gm2.jpg

Els moviments entre línies de Gerard Moreno van facilitar la progressió de l'Espanyol 

osasuna-gerard-moreno.jpg

Gerard Moreno fixava un dels migcentres per alliberar a David López/Jurado de la seva marca 

El gol amb el qual el de Santa Perpètua va rubricar la seva bona actuació 

<< Tornar Fer comentari 2807 | 0 | Imprimir | Enviar


 28/11/2017 El análisis del Espanyol - Getafe
 21/11/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - València
 06/11/2017 L'anàlisi de l'Alavés - Espanyol
 31/10/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - Betis
 24/10/2017 L'anàlisi del Real Sociedad - Espanyol
 14/10/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - Levante
 02/10/2017 L'anàlisi del Real Madrid - Espanyol
 26/09/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - Deportivo
 22/09/2017 L'anàlisi del Vila-real - Espanyol
 19/09/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - Celta
1 | 2 | 3 | 4 | 5