AVUI A POL

L'ANÀLISI POST-PARTIT

Dia 6 a l'oficina. Després de la victòria a Pamplona, l'Espanyol de Quique Sánchez Flores va rebre un Celta que tampoc ha arrencat el curs de la manera esperada. Els d'Eduardo Berizzo, que enguany competeixen a l'Europa League, no s'han mostrat tan sòlids com la temporada passada però segueixen sent un dels equips amb millors individualitats de la Lliga.

La principal novetat de l'Espanyol va ser el canvi d'esquema. Quique va apostar pel 4-3-3 amb un pivot i dos interiors. Javi Fuego va ser l'home més posicional i d'aquesta manera, Marc Roca podia aparèixer més endavant i en zones centrals, on és més determinant, i no quedava tan fixat al costat. Gerard Moreno i Reyes van ser els dos extrems que van acompanyar a Leo Baptistao.

433.jpg

 L'Espanyol va canviar el seu esquema a 4-3-3 

L'experiment però, va durar ben poc. Al cap de cinc minuts, el Celta ja havia aconseguit superar la pressió dels blanc-i-blaus amb la participació dels homes de banda, Théo i Sisto. El tècnic madrileny va ordenar a Gerard Moreno que centrés més la seva posició i l'equip va retornar al seu 4-4-2 habitual. Amb aquest esquema, l'equip ocupa millors els espais i es sent més còmode a l'hora de pressionar i sortir en transició.

442.jpg 

L'Espanyol es va reordenar amb el 4-4-2 habitual 

L'Espanyol va tenir molts problemes per elaborar jugades. Les poques vegades que el Celta va cedir la pilota als blanc-i-blaus, aquests van mostrar carències per atacar en estàtic. No hi havia profunditat ni amplitud suficient per tenir presència a més zones del camp, les línies estaven juntes i era difícil superar la pressió del Celta.

ataque-org.jpg 

Com gairebé sempre, la millor versió de l'Espanyol va ser en contraatac, liderats per un Reyes que va deixar grans detalls de qualitat en l'última passada.

reyes.png 

Reyes va ser l'enllaç en zona de tres quarts 

La millor fase de l'Espanyol va ser a l'inici de la segona part. Ritme frenètic i molta hiperactivitat quan l'equip recuperava la pilota. Això sí, sense ordre. El partit demanava certa tranquil·litat per elaborar jugades amb més criteri. Els blanc-i-blaus van assetjar al Celta però no van ser contundents a l'hora de finalitzar. Hernán Pérez, que va substituïr a Roca a la mitja part, va exemplificar aquest dèficit d'organització i pausa quan l'Espanyol recuperava la possessió. 

hernan.png 

Posició mitja d'Hernán  

Dues errades en els últims instants del partit van sentenciar a l'Espanyol. En partit tan igualats, dominar les àrees resulta imprescindible. Els blanc-i-blaus van cedir a la seva i no van sentenciar a la del Celta. 

Pione Sisto feia el 0-2 després de conduir la pilota 80 metres 

Joan Camí

@JoanCami

<< Tornar Fer comentari 3087 | 0 | Imprimir | Enviar


 28/11/2017 El análisis del Espanyol - Getafe
 21/11/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - València
 06/11/2017 L'anàlisi de l'Alavés - Espanyol
 31/10/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - Betis
 24/10/2017 L'anàlisi del Real Sociedad - Espanyol
 14/10/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - Levante
 02/10/2017 L'anàlisi del Real Madrid - Espanyol
 26/09/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - Deportivo
 22/09/2017 L'anàlisi del Vila-real - Espanyol
 19/09/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - Celta
1 | 2 | 3 | 4 | 5