AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Cal fitxar un davanter

Malgrat la derrota, el partit davant el València va ser probablement un dels millors de la temporada a nivell de joc, però va deixar a les clares i sense lloc a dubte el problema de gol de l'equip. Com us mostrem en unes dades que publica avuí Pericosonline, l'Espanyol de la segona temporada de Quique Sánchez Flores és a hores d'ara el segon pitjor golejador de la dècada, i empataria amb el pitjor si exceptuem el gol en pròpia porta del Depor. A partir de l'anàlisi de les dades s'arriba a aquesta conclusió, i s'arriba també a una constant: sempre que l'Espanyol ha tingut xifres similars, ha fitxat un davanter. I ara també ho ha de fer. 

L'Espanyol ha de fitxar un davanter al gener i hauria de fer-ho després d'escometre la remodelació profunda que necessita la seva plantilla. El tècnic, que sovint no esgota els canvis, només confia en 13 o 14 homes de la plantilla per donar solució als problemes de l'equip, mentre que té 25 fitxes disponibles per primer cop també durant tota la dècada. Es podrà sostenir que els problemes no provenen només de l'absència d'un home gol, i és cert. Però també és cert que un golejador eficaç maquilla moltes vegades les deficiències del joc. I el que falla enguany és precisament l'eficàcia. L'any passat es necessitaven la meitat dels trets a porta per fer gol respecte a aquest any segons unes dades que va publicar fa uns dies @futbolavanzado uns 13,33 contra un 7,08. Era de preveure que alguns jugadors que l'any passat van veure porta de manera excepcional dins de les seves carreres, com per exemple Piatti, ho tindrien magre per repetir les seves xifres. D'altre banda, tenim davanters a la banqueta que van aportar pocs o cap gol -com Hernán o Álvaro- i ara tampoc sembla que puguin aportar gaire. Per últim, la projecció dels 9 gols que portem hores d'ara, representen 28-29 gols al cap de la lliga. En tota la dècada, només hem fet aquesta mísera xifra de gols de forma excepcional un sol cop (29) i va deixar a l'Espanyol a l'onzena posició tot i que són xifres golejadores d'equip que baixa a segona divisió. Aquest registre, que es va donar a la 09/10, la pitjor de la dècada, va comportar l'arribada al mercat d'hivern d'Osvaldo, que va fer 7 dianes en la segona volta.

Quique va parlar ahir del bon joc de l'equip i també va parlar de frustració. Doncs bé, ni aquest joc pot amagar el problema, més aviat, el magnifica perquè després d'un autèntic partidàs, l'Espanyol va perdre per la manca d'eficàcia al davant. Cal fitxar un home gol que ajudi a materialitzar aquest joc i a incrementar les xifres de l'equip o la frustració de la qual ahir parlava Quique esdevindrà una constant durant tota la temporada. Per no parlar que, un cop més, quedarem lluny ja no de les places europees sinó dels registres de l'any passat. Sense drames mister, però així és.

Francesc Via 

@francescviapol      


 19/02/2018 La lliga en sabatilles
 16/02/2018 The big picture
 07/02/2018 Tribu
 29/01/2018 Butarque y se acabó
 26/01/2018 Gràcies Gerard
 18/01/2018 Cornellà ja no és verge
 15/01/2018 Facta, non verba
 18/12/2017 Mala peça al teler
 12/12/2017 Quique ja no hi és
 04/12/2017 La lliga de Quique
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 58