AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Tres esmenes al projecte

L'Espanyol va fer ahir un mal partit a un escenari que ja es preveia complicat, no pel potencial de l'equip ni per les seves urgències a la classificació, sinó justament pel contrari, perquè hi vam anar pensant més en les necessitats imperioses del rival que no pas en les nostres. Sabíem que ells necessitàven guanyar si o si per no ser desnonats prematurament de primera -igualment tenen mala pinta- però... i nosaltres? Tradicionalment, quan ens enfrontem a un equip que té els seus interesos més clars que els nostres, acabem palmant. 

"Si pensem que som un bon projecte, i ho pensem, això no ens ha d'afectar" va dir ahir Quique Sánchez Flores en roda de premsa. Doncs no. No tocava parlar ahir del projecte, o almenys, no tocava parlar per tapar el mal partit. Però ja que ho fa, senyor Sánchez Flores, sàpiga que un projecte sense objectius ambiciosos és un projecte sense tensió, que pot caure a qualsevol camp, davant qualsevol rival, perquè no es juga la vida a cada partit. L'absència d'objectius elevats de l'entitat, la mediocritat de sempre, fa que sortim a aquests camps on l'Espanyol ha de guanyar, sense igualar la tensió del rival. I així és impossible. Aquesta és la primera esmena al projecte.

Però deixem de tirar per elevació i centrem-nos en el partit. Un partit on l'Espanyol va tenir 93 minuts per igualar un gol que va rebre als 49 segons. Vam tornar a mostrar inoperància i manca de punch. No és el primer cop. L'Espanyol, si exceptuem el dia del Depor, només ha fet 5 gols en 10 jornades. Manca un davanter centre amb gol o reorganitzar les peces perquè l'home amb més gol de l'equip, Gerard Moreno no hagi de córrer una marató abans d'arribar a l'àrea. Són defectes d'una plantilla hipertrofiada però massa curta en efectius veritables. Als homes claus se'ls veu esgotats. No estan frescos. Segona esmena important al projecte.

La tercera esmena torna a incidir en l'autocritica. Tant preocupant com l'absència d'objectius rellevants, i com la manca d'efectius a la plantilla, és efectuar anàlisi d'esquenes a la realitat. Ahir es va jugar malament, molt malament. Vam imposar el joc només perquè l'Alavés va renunciar. No tenim pla B ni capacitat de reacció. A la sala de premsa, no vam sentir al tècnic ni als jugadors importants fer autocrítica, ni tan sols greument emprenyats com la situació requeria. Fins i tot, escudar-se en l'expulsió d'Hermoso, justa d'altre banda, és molt poc sincer. Hagués estat millor fer un mea culpa sobre, per exemple, la pilota aturada, que ahir vam malbaratar terriblement. Però res. Cap assumpció de culpa, cap responsabilitat. Quique va acabar el partit del Betis dient que aquest era el camí. Doncs míster, el de Mendizorroza, no ho és. Tingui-ho clar i rectifiqui amb urgència.

Francesc Via 

@francescviapol


 19/02/2018 La lliga en sabatilles
 16/02/2018 The big picture
 07/02/2018 Tribu
 29/01/2018 Butarque y se acabó
 26/01/2018 Gràcies Gerard
 18/01/2018 Cornellà ja no és verge
 15/01/2018 Facta, non verba
 18/12/2017 Mala peça al teler
 12/12/2017 Quique ja no hi és
 04/12/2017 La lliga de Quique
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 58