AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Ni tremendisme ni ingenuïtat: alerta

Després del cap de setmana el panorama perico ha quedat enfosquit sota la llarga ombra del derbi. Un altre derbi amb golejada i donant una imatge que no dista gaire de la que hem ofert al Camp Nou quan hem acudit amb altres equips menys solvents, més pobres futbolisticament i molt menys cars. Vam sortir sense convicció a la gespa i el gol era qüestió de quan de temps trigaríem a fer una errada o l'àrbitre a fotre'ns la mà a la butxaca, quelcom infal·lible quan es visita l'estadi culer. La resta va anar rodat. Amb tot, l'equip va fer un partit massa tou, però no indigne fins al darrer quart d'hora, on es va deixar anar. Al Camp Nou perdràs el 95% de vegades que hi vagis. Cap actitud, tàctica ni esquema garanteixen evitar un derrota per la que tothom conspira. Però no es pot anar així. Has de triar en quina línia del camp seràs contundent i com tractaràs d'intimidar-los. Si sona la flauta, serà d'aquesta manera. Si no ho fas, perdràs igual i tornaràs a casa amb la sensació d'haver-te furtat el derbi a tu mateix. 

És molt perica la tradició d'autoflagelar-se en excés després d'un resultat així. Tant com també ho és que aparegui l'exèrcit de salvació de l'opinió perica a perdonar qualsevol desastre, i a demanar paciència per un equip que a mig setembre dóna símptomes visibles de no estar quallat i que te dubtes perillosos a posicions clau. La histèria no és una bona idea, però restar transcendència a la situació tampoc ho és. Compte amb el que ve ara i compte amb l'actitud amb la qual ho afrontem. Els tres partits que vénen a casa són fonamentals i els juguem tots tres entre setmana. Espero que en prenguem tots nota, i especialment el Consell, perquè correm el perill d'arribar a octubre en una situació molt preocupant. Compte amb Quique, que no fa bona cara. Compte també amb les crítiques que comencen a encerclar-lo. Ara ens dol molt el derbi, però la ferida, una ferida més fonda del que es va suposar al primer instant, es va obrir davant el Lega.

Col·loquem les coses a la justa mesura. Ni ho cremem tot precipitadament ni pequem d'ingenuïtat excessiva. Tenim un equip solvent que amb treball pot donar un rendiment adequat, però el futbol són circumstàncies i hi ha vaixells que suporten molt malament les tempestes. De vegades costa molt capgirar situacions adverses quan els començaments es torcen i hipotequen tota la temporada. Necessitem recuperar les millors sensacions de l'equip i necessitem una reacció que ha de venir del vestidor. És cert que això acaba de començar, però alerta.

Francesc Via 

@francescviapol   


 15/01/2018 Facta, non verba
 18/12/2017 Mala peça al teler
 12/12/2017 Quique ja no hi és
 04/12/2017 La lliga de Quique
 20/11/2017 Cal fitxar un davanter
 05/11/2017 Tres esmenes al projecte
 16/10/2017 No li importem a ningú
 25/09/2017 Per la Montse
 24/08/2017 Vendre Aarón (o qualsevol)
 12/07/2017 Hipoteques
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 57