AVUI A POL

Fairplay per Jordi Pineda

Ca n'Orgul

S'apropa el derbi, i amb ell, la màgia que sempre comporten aquest tipus de partits. Una màgia que comença per la graderia que dissabte s'encarregarà de convertir Cornellà en un paradís per l'Espanyol, i un infern pel conjunt blaugrana, però que també arriba a altres estaments del club, i és que malgrat que durant la setmana s'hagi intentat transmetre normalitat, com és lògic, aquest és un partit especial per a tots els jugadors, sobretot per aquells que senten la samarreta des de ja fa molts anys, al mateix temps que pel cos tècnic o la directiva. Un partit que és més que un partit. És el partit. El derbi.

Units com és habitual en la força que caracteritza la nostra Meravellosa Minoria, comencem a preparar les samarretes, les banderes, les botzines, i sobretot, les goles, per entonar els càntics que un cop més, tindran l'objectiu de dur en 'volandes' els nostres jugadors cap a la desitjada victòria. Milers de posibles derbis estan essent imaginats per cada aficionat perico, i enguany, tots tenen una característica comuna, l'anhel d'assolir un resultat favorable per nosaltres i perjudicial per ells, que aquest any, donada la bona trajectòria i l'enorme creixement de l'equip, està més a prop que mai.

Ara bé, a més a més de transmetre les meves bones vibracions de cara a aquest pròxim derbi i de traslladar el meu desig de veure Cornellà ple, encoratjant a la gent a què vingui perquè esdevingui aquella olla a pressió que tots tenim a la memòria, centrada al cent per cent en animar i traslladar força als nostres futbolistes, donant lliçons de civisme i valors als veïns que tants diuen tenir-ne, també m'agradaria elogiar algunes accions prèvies al partit, del club i l'entorn, que em semblen admirables i dignes de reconeixement.

En primer lloc, em fascina l'enginy que demostra ocasió rere ocasió el club. El vídeo de l'espelma reflecteix de forma senzilla el nostre caràcter i la nostra força, la resistència i la lluita, esdevenint un cop més un encert, des del meu punt de vista, de l'àrea de comunicació. Fent referència a continguts audiovisuals, també m'agradaria evidenciar la meva admiració pel vídeo publicat per LlobregatBiB, que afegeix un component transcendental, l'emotivitat. Enguany, també em sembla fantàstica la fotografia que el club ha difós per les xarxes socials, on s'agafa la samarreta blanc-i-blava amb dues mans, fent al•lusió al burlesc gest de Messi al Bernabéu, acompanyada del missatge "Demà, recordin allò que importa". Em sembla que transmet un missatge clar i contundent, i que podria derivar perfectament en una fantàstica iniciativa a la graderia. S'imaginen celebrar una hipotètica victòria així?

Per altra banda, em rendeixo davant Quique. I és que des del respecte i la humiltat, no queient en cap moment en el parany del ridícul, cosa que altres personatges de l'altre bàndol de la ciutat sí que fan repetidament, ha estat capaç d'enviar un missatge clar, contundent, i que per res falta a la veritat. Enguany, la subtil i enginyiosa forma de transmetre'l em fascina i m'enamora. "El payaso que hay en ti", un llibre que de ben segur li tornarà a la memòria a Quique quan dissabte vegi a l'RCDE Stadium alguns dels integrants del club que ens visitarà.

I si bé pel context de ben segur que serà un derbi molt més calent que els últims anys, ja que en certa mesura s'havia refredat, opino que hem de continuar demostrant perquè som un club tan especial, i allunyar-nos de posibles conflictes, centrant-nos al cent per cent en el transcendental: Animar i ajudar als nostres a deixar gravat el dia 29 d'abril de 2017 en la història. I és que és el mateix lema emprat pel club el què no pot definir millor que som i el que volem: "Ca n'Orgull".

Som-hi Espanyol, a pel derbi!

Jordi Pineda 

@JordiPineda23  


 31/08/2017 Un verano muy blanquiazul
 15/08/2017 Límit Salarial, fitxatge estrella
 20/06/2017 Futbolistes, més que noms
 30/04/2017 Així vaig veure jo la pistola de fogueig
 30/03/2017 Valorar la feina fosca
 06/03/2017 El dilema d'Europa
 04/02/2017 Abonats a fer el ridícul
 02/01/2017 Rebutgem la cara i ens quedem la creu
 18/12/2016 Els veïns, retratats
 02/12/2016 Sense perdó
1 | 2