AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

Per què cal guanyar el derbi

Aquesta és una de les dues setmanes a l'any en les que l'Espanyol encapçala els espais d'esports de la premsa de Catalunya. Però, atenció, no ho fem perquè siguem la notícia sinó perquè som la part passiva que s'enfronta a la veritable notícia: el Barça.

Recordeu que, com deia aquella campanya de la Generalitat de Catalunya, estimar el Barça és estimar Catalunya. I no estimar-lo és de traïdors. Si interioritzeu aquesta màxima tot el menyspreu que ens regalen s'entén més fàcilment.

Queden quatre jornades de Lliga i classificar-se per anar a Europa és pràcticament impossible. Cal seguir lluitant mentre matemàticament sigui possible, però només ens queda tirar de fe.

El gran objectiu que queda abans d'abaixar la persiana d'aquesta primera temporada sencera de Chen i Quique Sánchez Flores està clar: guanyar el primer derbi a Cornellà.

I cal guanyar el derbi per tres motius molt clars.

Primer. Fa deu anys que no guanyem un derbi a casa. I ja toca. A Cornellà mai hem guanyat el Barça i seria el llacet a una temporada molt bona.

Segon. Sigui quin sigui el resultat, la premsa de bufanda ens menystindrà, ens faltarà al respecte i ens acusarà del mateix de sempre (feixistes, sexistes i/o violents). Sempre és millor passar la ressaca del derbi amb tres punts més per nosaltres i, molt important, amb tres punts menys per ells.

I tercer. Dimarts (dilluns és festiu) els nostres fills, per fi, podran presentar-se a classe amb un somriure d'orella a orella.

Segur que més d'un culer us ha dit allò de que som males persones perquè, tot i no jugar-nos pràcticament res, els volem guanyar per intentar fotre'ls la lliga enlaire. No cal que respongueu justificant-vos. Amb un simple "sí, som molt dolents" acompanyat d'un somriure sorneguer serà suficient.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Facebook

Blog


 05/02/2018 Piqué, el superdotat
 15/01/2018 Desenamorant-me de Quique
 11/01/2018 A rey muerto, rey puesto
 03/01/2018 Gerard Moreno no marxarà
 13/12/2017 Apuntant a Chen
 27/11/2017 Excuses per renovar el carnet
 12/09/2017 Ridícul al Camp Nou
 06/09/2017 Amb els de casa
 03/08/2017 Caicedo tap de suro
 27/07/2017 Tot esperant la neteja de Chen
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 25