AVUI A POL

EDITORIAL

REVOLUCIÓ O EVOLUCIÓ?

Quique ens va sorprendre a tots amb l'aposta de dissabte passat a Villarreal. Molts cops s'ha criticat, també des d'aquí, l'actitud conservadora del tècnic, que acostuma massa a nedar i guardar la roba. En canvi l'altre dia va canviar radicalment i sorprenent el guió del que s'havia vist fins al moment i va apostar per un futbol més associatiu. La conseqüència és que l'Espanyol va millorar el seu joc, i va mirar de fit a fit a tot un Villarreal al seu camp. Els locals, que no noten pressió del públic en l'estadi menys sorollós de la categoria, van deixar-se dominar convençuts de que així ens podrien fer més mal a la contra. Tots dos plantejaments éren bons sobre el paper, però només pot guanyar un. Al marge de tàctiques, el futbol es decideix a les àrees. Els groguets van saber decidir i els pericos no. Tot anàlisi és plausible, però si Jurado encerta aquella pilota, possiblement estaríem parlant d'una altra cosa. Ara caldrà veure si estem davant una revolució puntual o d'una evolució en el model de joc, i si és així quin rédit ens pot aportar. 

No es pot acusar a algú d'una cosa i la contrària. Si Quique estava en el punt de mira de part de la opinió perica pel poc futbol realitzat, no se'l pot culpar ara, quan va intentar una evolució del sistema. A l'acabar el partit, el tècnic, que es va mostrar autocrític, va dir dues coses ressenyables: que havia mancat maduresa i que havia estat el millor partit fora de casa.  En la primera de les afirmacions es pot estar d'acord ja que en aquell minut elèctric que va decidir el partit, un equip expert o mata en la seva ocasió o deixa que el partit mori amb empat. En la segona de les coses que va dir, ja dona peu a més disquisicions, perquè si bé és inqüestionable que l'equip va estar millor amb la pilota, també és cert que pel mateix motiu va perdre virtuts com la contundéncia defensiva i la eficàcia ofensiva que han fet que arribi a la xifra de punts que ha aconseguit. Així doncs, està per veure si es pot extreure més benefici jugant d'aquesta manera o bé cal tornar a postulats més pragmàtics, sobretot tenint en compte que seguim condicionats per les baixes.

Moltes cops hem explicat que no tot el que ha fet l'equip es pot justificar sota el paraigua del projecte Rastar, però és evident que caure davant rivals amb un punt de maduració superior a nivell esportiu, com ho és el Villarreal, no dona per esguinçar-se les vestidures. Entre el conformisme i la histèria gratuita, hi ha el camí que l'Espanyol ha de seguir si vol continuar creixent i guanyant-se, com ho va fer dissabte, el respecte dels rivals, que van condicionar el seu joc per batre'ns. Aquest equip, que encara sorprenentment sembla estar buscant el seu estil, te molt encara per dir en la competició, i davant Las Palmas una nova oportunitat per seguir buscant el seu joc i per demostrar que segueix ben viu en la persecució de la setena plaça.

PericosOnline

@PericosOnline   


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 25/09/2017 EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 03/04/2017 SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17