AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

Sense moviments al mercat d'hivern
Dimarts 31 de gener a la mitjanit es va tancar el mercat d'hivern i l'Espanyol no ha fet cap moviment d'entrades o sortides amb efectes immediats.

L'únic que ha fet el club és anunciar un principi d'acord amb Sergio García per a la seva incorporació el mes de juny. I ho ha fet en un breu comunicat penjat a la web.

Quan es va tancar el mercat d'estiu, i molt especialment després dels primers partits de Lliga, tothom va coincidir que l'equip tenia greus mancances en l'àrea defensiva. I llavors es va dir que l'1 de gener no estava tant lluny i podia ser un bon moment per reforçar la línia de defensa.

El pas de les jornades ens van fer descobrir Aarón al lateral esquerre, que va arribar al primer equip tirant la porta a terra i guanyant-se un lloc fixe com a titular indiscutible.

Al lateral dret s'hi va consolidar Víctor Sánchez amb grans actuacions i molta professionalitat, tot i que tenim clar que on optimitza el seu rendiment i aportació a l'equip és al mig del camp. La posició de lateral dret crec que s'hauria d'haver reforçat l'1 de gener. És veritat que ara (a mig mes de gener) hem descobert Marc Navarro i que ha fet dos grans partits (incloent dos gols), però no oblidem que el primer va ser contra el Granada (que és equip de Segona) i el segon contra un gran equip però amb deu jugadors que tampoc el va exigir tant en tasques defensives. Marc Navarro ha entrat amb força al primer equip i tant de bo s'hi quedi com ha fet Aarón, però ara mateix és més un desig col·lectiu que una realitat consolidada.

Caicedo tampoc ha marxat i això té dues lectures. La lectura negativa és que ens quedem un jugador que no fa la sensació, per les seves actuacions sobre el camp, que tingui massa ganes d'aportar entrega i sacrifici. La lectura positiva és que no l'hem malvenut perquè significa un punt d'inflexió en la forma (sobretot per necessitat econòmica) de fer les coses. Tots sabem que en temporades anteriors Caicedo hauria sortit cedit (per estalviar-nos part de la fitxa) o venut a un preu baix que hauria fixat l'equip comprador.

La no arribada immediata de Sergio García sumada a la no sortida de Caicedo ha generat cert malestar. Llegint i escoltant algunes reaccions fa la sensació que amb Sergio García teníem Europa assegurada i que sense ell ja podem tirar la temporada. A mi també em feia gràcia que Sergio García s'incorporés ara enlloc de Caicedo, però crec que tenim un bon equip per poder lluitar per Europa, i que hem d'empènyer per aconseguir-ho. El problema en el tema de Sergio García és que algú ens ha posat la mel als llavis massa ràpid.

Estaria bé que algun responsable del club sortís a fer balanç del mercat d'hivern i se sotmetés a les preguntes dels periodistes.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Facebook

Blog   


 05/02/2018 Piqué, el superdotat
 15/01/2018 Desenamorant-me de Quique
 11/01/2018 A rey muerto, rey puesto
 03/01/2018 Gerard Moreno no marxarà
 13/12/2017 Apuntant a Chen
 27/11/2017 Excuses per renovar el carnet
 12/09/2017 Ridícul al Camp Nou
 06/09/2017 Amb els de casa
 03/08/2017 Caicedo tap de suro
 27/07/2017 Tot esperant la neteja de Chen
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 25