AVUI A POL

EDITORIAL

OBJECTIUS I EXPECTATIVES

La primera volta ha conclòs amb nota positiva. 26 punts són una xifra acceptable que a més ens situa plenament dins els objectius de la temporada. Una altra cosa són les expectatives amb les que es va iniciar no només el curs sinó tot el projecte, però tot i que aquestes expectatives s'han vist aigualides durant moltes fases de la competició, cal donar aquesta primera volta per bona perquè hi ha hagut evolució positiva, tot i que aquesta no hagi estat totalment satisfactòria. A més, l'eclosió de jugadors de la pedrera eleva la percepció positiva d'aquest inici de curs.

Si mirem aquesta primera part de la competició en el seu conjunt conclourem que els números són acceptables. Sis victòries, vuit empats i cinc derrotes. Vint-i-cinc gols a favor i vint-i-sis en contra. La darrera victòria davant el Granada ha dotat a aquests números de més equilibri, però tot i que el rival fos sens dubte el visitant més fluix que hem enfrontat fins al moment, permet fer el dibuix final, a traç gruixut, del que ha fet l'equip: guanyar als que són pitjors, empatar amb els iguals i perdre amb els que son millors. Hi ha excepcions dins els tres blocs -el València la més obvia però també Atlético o Villarreal- però en línies generals ha estat això. No hi ha grans desfetes ni grans proeses, però l'Espanyol ha fet la feina. És on es mereix per pressupost i pel futbol desplegat. Som on hem de ser. On hem volgut ser. El dubte és si voldrem ser al mateix lloc o després de conèixer el potencial de l'equip i conèixer el dels rivals ens conformarem amb mantenir-nos o aspirarem a més.

L'Espanyol te ara un inici de segona volta complicat, però que segurament ho serà més si no eleva una mica els seus objectius i assumeix que, a una distància estratosfèrica del descens, 13 punts, i a 5 de les places europees -3 si considerem la setena plaça- ha de lluitar clarament per anar a Europa. El més possible és que no ho aconsegueixi, doncs l'equip no està preparat per assolir-ho ni esportiva ni mentalment, però situar un altre objectiu ni engresca, i seria enganyar-se o aigualir de nou les expectatives. Exigencia a lluitar per una cosa no vol dir exigència per aconseguir-la, i un dels dèficits del grup han estat les fases d'absència de tensió i autoexigència, i assenyalar un objectiu que no signifiqui superar-se pot condemnar-nos a l'autocomplaença i la relaxació. El pols entre objectius i expectatives tornarà a ser cabdal a la segona volta i condicionarà de ben segur la lectura final d'aquesta primera temporada del projecte Chen.

PericosOnline

@PericosOnline     


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 25/09/2017 EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 03/04/2017 SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17