AVUI A POL

Fairplay per Jordi Pineda

Sense perdó

Sense exculpar a Quique de la nefasta planificació que es va fer en el mercat de fitxatges d'estiu, però sí perdonant-lo, en part, per com ha sabut aprofitar i esprémer els recursos que tenia disponibles, la màxima responsabilitat del malbaratament de bastants milions amb jugadors, bàsicament dos, innecessaris o que no donen la talla, però sobretot, del caos que es va organitzar a la part defensiva per manca d'efectius a l'inici de curs, recau sobre Ángel Gómez, pel simple fet de ser, aleshores, el màxim responsable de l'àrea tècnica.

Demichelis, amb tan sols quaranta-cinc minuts disputats en els quals va sortir a la foto de tres gols, sense comptar pel míster. Roberto, que va costar tres milions i està a la banqueta, descontent per la seva manca de minuts, o Álvaro Vázquez, pel que es van haver d'abonar al Getafe tres milions més, i que porta dos mesos lesionat, han estat, potser, una de les cares més fosques d'un mercat que, quant a fitxatges, no es pot qualificar ni molt menys de pèssim, i és que han arribat futbolistes del nivell de Baptistão, David López, o Diego López, entre altres.

Si més no, des del meu punt de vista, Ángel Gómez va demostrar la seva incompetència per ocupar el càrrec de director esportiu a l'hora de planificar. I no val dir, com s'ha dit, que va haver de seguir les pautes de Quique, i és que per molt que fos així, hauria d'haver sabut, o bé imposar-se, o bé posar el seu càrrec a disposició del club davant el que hagués estat, cas hipotètic que succeís, que no ho crec, un anul•lament de les seves funcions. Una cosa és que Quique intervingués, que segurament sí, i l'altre, que passes per sobre del mateix director esportiu, que estic convençut que no. Com deia, per tant, i com ja es va parlar extensament en el seu dia, el gran error, i imperdonable, d'Ángel Gómez, va recaure en la planificació. Amb fitxatges a corre cuita d'última hora, i amb posicions que van quedar minvades per manca d'efectius, principalment a la defensa, que a més a més va ser la que va veure com més es demoraven els seus reforços, i com era el lloc on menys n'arribaven, tot i haver estat la més golejada del curs anterior, el problema va ser per Quique a l'hora de confeccionar els onzes. I clarament, això va repercutir en un mal inici per l'equip, amb molts gols en contra que van costar molts punts que qui sap si, al final, es trobaran a faltar. Esperem que no.

Si més no, el més lamentable no és el citat anteriorment, que també. El pitjor és que Víctor Sánchez i David López, que podrien formar, com ja van fer en el seu dia, una dupla temible al mig del camp, estan actuant de lateral i central, respectivament, per tapar les errades comeses a l'hora de confeccionar la plantilla. O que tenint dos laterals en nòmina al primer equip, el que ha de salvar els mobles és un noi del filial que no arriba als vint anys, i que fins aquest any, ni tan sols havia debutat a la categoria. Dit això, també és cert que renego de la forma i el moment d'acomiadar a Ángel Gómez, i trobo a faltar que Ramón Robert expliqui el motiu pel qual fa sis mesos va decidir firmar-li un contracte de tres anys que ara ha hagut de ser rescindit, amb tots els costos econòmics que això representa. D'altra banda, això sí, considero totalment lloable la decisió de donar-li el càrrec a Jordi Lardín, tot i la seva mala gestió aquest estiu de la banqueta del filial, provocant l'adéu forçat d'un Lluís Planagumà que, a diferència d'ara Gallego, havia realitzat dos cursos notables amb equips molt joves també, i inexperts a Segona B. Caldrà veure, a partir d'ara, com és capaç de gestionar, Lardín, dues àrees tant extenses com són tot el futbol base i el primer equip, i si està a l'altura del què aquest exigeix.

Jordi Pineda 

@JordiPineda23 


 31/08/2017 Un verano muy blanquiazul
 15/08/2017 Límit Salarial, fitxatge estrella
 20/06/2017 Futbolistes, més que noms
 30/04/2017 Així vaig veure jo la pistola de fogueig
 28/04/2017 Ca n'Orgul
 30/03/2017 Valorar la feina fosca
 06/03/2017 El dilema d'Europa
 04/02/2017 Abonats a fer el ridícul
 02/01/2017 Rebutgem la cara i ens quedem la creu
 18/12/2016 Els veïns, retratats
1 | 2