AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

El pla del President Chen

Fa pocs dies hem celebrat que Chen Yansheng fa un any que va entrar a la vida dels pericos. Ho hem de celebrar perquè la seva aparició va ser com un miracle que ens va salvar d'una mort lenta i agònica. La seva aparició, amb un bon grapat de milions sota el braç, va tallar d'arrel l'hemorràgia financera del club i tots ens vàrem pensar (o, millor dit, vàrem desitjar) que el projecte aniria molt més ràpid del que està anant. Teníem pressa i desitjàvem fer-li la volta al mitjó en temps rècord.

La realitat, però, ens ha evidenciat que veníem de tant avall, estàvem tant enfonsats, que pretendre fer un club gran i guanyador en qüestió de mesos era massa agosarat. Però, per sort, el President Chen té un pla.

El Conseller Delegat ens ha explicat que el President és un home pacient que té un pla traçat i està tranquil perquè es va acomplint segons el que estava previst. Si el pla s'està acomplint segons el previst vol dir que ja s'han executat algunes fases però encara en té d'altres de pendents. L'exercici que podem fer ara és avaluar quines àrees del club han millorat durant aquest any i quines segueixen igual o han empitjorat. Fent aquesta anàlisi podrem deduir quina és la següent prioritat que el President té marcada al seu pla.

En l'àrea econòmica estem molt millor que fa un any. No crec que calgui desenvolupar massa aquest apartat per a justificar-lo.

En l'àrea esportiva estem millor. És cert que el bon joc i els resultats no acaben d'arribar i no estem veient el que tots esperàvem a l'inici de temporada però, per altra banda, és evident que tenim millor equip i millor entrenador. Per molt que el cor ens digui que no anem bé, el cap ens diu que això s'arreglarà. I no oblidem que ara mateix l'objectiu del top-10 està a tres punts.

En les àrees de comunicació i màrqueting no s'ha observat cap variació significativa, ni a millor ni a pitjor. Per tant, si el club ha de créixer, entenc que aquestes àrees haurien de fer els deures i fer un canvi a millor.

En l'àrea social estem pitjor i ho dic sobretot veient el conflicte obert que tenim a la grada. Jo sóc el primer que sempre he reclamat que l'Espanyol tingués una gestió més empresarial però alhora recordant que es tracta d'una empresa amb ànima i amb uns clients molt lligats sentimentalment, que necessiten un tracte proper. L'àrea social a l'Espanyol és fonamental. Els responsables de que la grada d'animació estigui tancada són els executius del club per la senzilla raó de que el club és el responsable últim de tot el que passa a l'Espanyol.

Així doncs, veient com han evolucionat les diferents àrees durant aquest any, les conclusions són fàcils. Les àrees econòmica i esportiva tenien prioritat màxima en el pla del President i, per tant, ja s'hi van començar a fer canvis quan tocava, el que no significa que calgui seguir-hi treballant.

Les àrees que no han millorat són tres: social, comunicació i màrqueting. El que cal esperar és el que el pla del President tingui previst fer canvis profunds en aquestes àrees perquè millorin i es posin al nivell del club gran que ens han promès. Hi ha una màxima en el món de l'empresa que mai falla: si sempre fas les coses iguals el resultat sempre serà el mateix, per tant, si vols obtenir millors resultats canvia les persones i/o fes les coses diferent. Confiem en el pla del President Chen. 

Òscar Julià 

@OscarJulia

Facebook

Blog


 05/02/2018 Piqué, el superdotat
 15/01/2018 Desenamorant-me de Quique
 11/01/2018 A rey muerto, rey puesto
 03/01/2018 Gerard Moreno no marxarà
 13/12/2017 Apuntant a Chen
 27/11/2017 Excuses per renovar el carnet
 12/09/2017 Ridícul al Camp Nou
 06/09/2017 Amb els de casa
 03/08/2017 Caicedo tap de suro
 27/07/2017 Tot esperant la neteja de Chen
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 25