AVUI A POL

El tercer pal per Oriol Rosell

L'hora de la veritat

El rival serà complicat, un bloc sòlid dur de rossegar. La pressió serà gran, ja que no anem sobrats de punts havent-ne sumat només set després de vuit jornades. I, per acabar-ho d'arrodonir, l'horari serà estrany, un dissabte a la una del migdia. Però no hi ha ja cap excusa per no donar un pas endavant i sumar tres punts davant l'Eibar que demostrin a tothom que el projecte progressa adequadament. Fins ara hem comprat el discurs de Quique, hem entès la complexitat de la situació i hem assumit que el calendari ha estat dur, però després de vuit jornades i amb tota la plantilla disponible cal guanyar un rival com l'Eibar i convèncer amb arguments aquells qui dubten.

Les darreres jornades l'equip ha fet un evident pas enrera sobre la gespa, però un pas endavant en el projecte. Una casa es comença pels fonaments, i en aquest sentit és un encert l'aposta que ha fet Quique de prioritzar la defensa en detriment de l'atac. Aquests dos partits deixant la porteria a zero contra equips que acostumen a fer gols aniran molt bé per l'autoconfiança d'una defensa que, amb Diego Reyes i David López com a centrals, ha guanyat en solidesa i ara concedeix moltes menys ocasions que setmanes enrera. En altres paraules, és molt millor un empat a res com el de les darreres dues jornades que el 6-4 de la primera jornada.

Queda pendent l'assignatura golejadora i, sobretot, la creativa. És preocupant que Baptistao falli ocasions de gol tan clares com la de divendres passat a Las Palmas o la del partit contra el Madrid, però el que ens hauria d'amoïnar de debò és l'escassa capacitat de l'equip per generar ocasions de gol. Per guanyar un partit a primera divisió s'han de crear sis o set ocasions clares de gol per acabar-ne marcant dues o tres, i això no està passant. Aquestes ocasions poden arribar de diferents maneres: a pilota aturada, al contraatac, mitjançant jugades elaborades... tant se val, però han d'arribar. Cal optimitzar els recursos de la plantilla per aconseguir-ho sense que això signifiqui baixar el rendiment defensiu.

Hem tingut molta paciència. Portem esperant un gran Espanyol gairebé deu anys, podem esperar unes jornades més, però no guanyar l'Eibar amb una bona imatge seria preocupant. Això no vol dir que si dissabte no guanyem s'hagi d'estripar tot, ni molt menys, però sí que caldria fer saltar totes les alarmes i buscar solucions alternatives al camí establert inicialment. Quique ha de gaudir de tota la confiança del món a aquestes alçades de la temporada, però si no som capaços de guanyar merescudament l'Eibar a casa a la novena jornada ell mateix hauria de plantejar-se si el camí que estem seguint i les decisions que està prenent són correctes.

Oriol Rosell 


 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
 04/09/2017 El derbi es pot guanyar
 20/08/2017 Competim, doncs existim
 05/06/2017 Benvingut, Girona!
 18/04/2017 El mètode Quique
 11/03/2017 Tenim un pla
 20/02/2017 No perdem la fe
 12/01/2017 Els altres catalans
 20/12/2016 La simfonia del Camp Nou
 04/12/2016 L'arquitecte
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 18