AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

Estem fent uns números normals

Després de la derrota i l'empat a casa contra el Celta i el Vila-real, respectivament, l'ambient s'ha començat a crispar i ja es poden sentir les primeres veus crítiques amb tot. Ja s'han sentit crítiques a jugadors, a l'entrenador, al secretari tècnic i, fins i tot, al President.

Com que ara ve un cap de setmana sense futbol (massa dies per donar voltes als últims resultats) i tenim l'equip amb només 6 punts de 21 possibles i en la 17ª posició marcant la salvació, se'm va ocórrer treure quatre números per intentar calmar una mica els ànims i avaluar les coses de la forma més justa possible.

Per intentar distendre una mica l'ambient, en aquest article hi haurà poca opinió a canvi d'objectivitat i números.

Al final de l'article hi podeu trobar una taula on podeu trobar els detalls del que ara us explicaré.

Com deia més amunt, portem 6 punts de 21, el que significa un 29% d'efectivitat.

He comparat els punts que hem sumat en cadascuna de les últimes 10 temporades contra els 7 rivals als que ens hem enfrontat (jugant de local o visitant, segons el cas) i resulta que el número de l'actual temporada (aquest 29% d'efectivitat) és el 6è millor registre dels últims 10 anys.

Això vol dir que hi ha 5 temporades en que vàrem treure millors resultats contra aquests 7 rivals i hi ha 4 temporades en que vàrem treure pitjors resultats. Per tant, si ho comparem amb la història recent (últims 10 anys), crec que és objectiu qualificar els resultats contra els primers 7 rivals de normals.

Aquí podríeu dir que tenim millor equip que les temporades anteriors (hi estic d'acord) i que s'han invertit 15 milions en fitxatges (hi estic d'acord), però també podríeu dir que tenim molts jugadors nous a la plantilla i que la confecció de la línia defensiva ha estat un desastre. També és cert que tenim un entrenador que és gat vell i que està regalant-nos el discurs que volen sentir les nostres orelles però, pel mateix motiu, transmet tranquil·litat i confiança i, potser per això, la majoria no ho estem cremant tot.

Ens han explicat que l'objectiu d'aquesta temporada és quedar entre els 10 primers i crec que aquesta plantilla ho aconseguirà sense massa patiments. Això acaba de començar i estem fent uns números, com us he demostrat més amunt, normals. Cal confiar que al vestidor hi ha la tensió necessària per començar a guanyar partits tot i que, cap a l'exterior, es transmeti una imatge de tanta (excessiva) calma. Si guanyem els 2 propers partits ja ens situarem en la 3ª millor temporada de les últimes 10 i tot ho veurem amb més optimisme.

 

punts_historics_rivales_7jornades.png 

Òscar Julià 

@OscarJulia

Facebook

Blog


 05/02/2018 Piqué, el superdotat
 15/01/2018 Desenamorant-me de Quique
 11/01/2018 A rey muerto, rey puesto
 03/01/2018 Gerard Moreno no marxarà
 13/12/2017 Apuntant a Chen
 27/11/2017 Excuses per renovar el carnet
 12/09/2017 Ridícul al Camp Nou
 06/09/2017 Amb els de casa
 03/08/2017 Caicedo tap de suro
 27/07/2017 Tot esperant la neteja de Chen
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 25