AVUI A POL

El tercer pal per Oriol Rosell

Procrastinació

Quan Gil Manzano va xiular el final del derbi del Camp Nou el darrer 8 de maig vam posar punt i final a una etapa. La lliga havia acabat per a nosaltres tot i que encara havíem de rebre l'Eibar a Cornellà-El Prat. Malgrat la humiliant derrota per cinc a zero davant de l'etern rival, la salvació matemàtica de l'equip i la perspectiva de millora de cara a aquesta propera temporada ens va fer donar al resultat del partit menys importància de la que mereixia. Tothom tenia clar que el futur passava per fitxar un director esportiu, un nou entrenador, obrir la porta de sortida a gran part de la plantilla i fitxar uns quants jugadors de qualitat. Era prioritari renovar la defensa tenint en compte que la temporada passada l'equip va rebre 74 gols, una esfereïdora mitjana de 1,95 gols per partit. Hi havia una Eurocopa per davant i un estiu sencer, no hi havia pressa. A poc a poc i bona lletra.

Han passat 104 dies entre el partit del Camp Nou i el debut d'aquesta temporada. 104 dies en els quals hem anat acomplint els objectius amb comptagotes. Amb major o menor encert hem anat fent els deures, però hem deixat pendent l'assignatura més important: la renovació de la defensa. Amb la procrastinació per bandera i amb la cortina de fum que proporcionaven els resultats de la pretemporada ens hem permès el luxe de plantar a la gespa del Sánchez-Pizjuán no només la mateixa línia defensiva titular de la temporada passada, sinó que el primer suplent de la mateixa és un jugador amb qui el club ha declarat obertament que no compta. No m'explico com ens hem permès el luxe de cometre una errada d'aquesta magnitud. És absolutament injustificable.

La roda de la lliga ja ha començat a girar i no podem canviar el passat. Ara cal posar-se les piles per incorporar centrals i laterals de qualitat abans no tanqui el mercat. Caldrà resar per sumar els tres punts davant del Màlaga amb aquests mateixos homes i després, per sort, gaudirem d'una aturada que ens anirà de fàbula per integrar aquests fitxatges que han d'arribar sí o sí. No és un drama, ja que ens podem plantar a la tercera jornada amb un equip ben arregladet, compensat i potser amb tres punts ja al sarró, però l'errada de planificació ha estat monumental. Potser hauríem d'exigir responsabilitats a qui correspongui un cop passada la tempesta quan l'onatge recuperi la calma.

Oriol Rosell 


 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
 04/09/2017 El derbi es pot guanyar
 20/08/2017 Competim, doncs existim
 05/06/2017 Benvingut, Girona!
 18/04/2017 El mètode Quique
 11/03/2017 Tenim un pla
 20/02/2017 No perdem la fe
 12/01/2017 Els altres catalans
 20/12/2016 La simfonia del Camp Nou
 04/12/2016 L'arquitecte
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 18