AVUI A POL

Fairplay per Jordi Pineda

Apropin postures com més aviat, millor

El club va anunciar ara fa unes setmanes el nou projecte per unificar tots els grups d'animació en una sola graderia, tal com ha instat a fer LaLliga a tots els clubs per millorar o fer més senzill el treball als serveis de seguretat. Com ja és sabut, l'Espanyol va presentar el projecte de 'La 1900', una grada d'animació única que en teoria, a més a més d'acollir tots aquells aficionats que volguessin formar-ne part a títol individual, tenia el gran repte de tornar a unir els dos grups d'animació més potents del nostre club, La Curva i la Juvenil 1991, que fa ja bastant temps van decidir separar-se per diferències ideològiques.

Tot i que en un principi tot semblava anar sobre rodes, aquest nou i il•lusionant projecte ha començat ben d'hora a torçar-se. Moltes van ser les persones que a títol individual van decidir inscriure-s'hi, i també la Juvenil 1991, que en un principi semblava ser la més reticent a acceptar la idea, després d'una votació interna va anunciar públicament que s'hi adheria. Com he dit, tot semblava anar pel bon camí, i és que el club fins i tot va anunciar que les inscripcions gairebé fregaven el límit de places disponibles, però els problemes van començar a aparèixer, i amb ells els punts dèbils d'un projecte que ara està en un moment crític.

Després d'una reunió interna, La Curva va emetre un comunicat carregant contra el club i anunciant la seva disconformitat amb el projecte per una sèrie de motius. Si bé és cert que no es pot fer cap retret a La Curva pel seu comunicat, i és que amb total educació envers tothom van exposar una sèrie de punts en els quals no els faltava en absolut la raó, també és cert que tampoc se n'hi pot fer cap a la contestació del club, i és que de fet, com és lògic, també ha de vetllar pels seus interessos. Tots dos defensen el que ells creuen millor per l'entitat, i a causa del distanciament entre les dues postures, s'està creant una tensió entre el grup i el club que al final, perjudica no només a les dues parts, sinó a tothom que envolta l'Espanyol i que vol que tiri endavant. Està clar que tots dos pensaran que ja han cedit en el que havien de cedir i que no han de donar cap pas més per apropar postures, que en tot cas l'ha de fer l'altra part, però al final, el que està en joc és el motor d'animació de l'equip, i això, si es vol començar amb bon peu aquesta nova etapa de la història de l'entitat, és imprescindible que funcioni bé des del primer minut.

Tots necessitem que s'acabin aquestes picabaralles entre el club i La Curva. Necessitem ara més que mai unió, perquè sinó, és impossible tirar endavant aquest nou projecte que comença. Si l'àmbit social no funciona, és impossible arribar a ser un club gran, i per tant, el que cal fer ara és una crida a la unió. Si s'ha de cedir en algunes coses, que es cedeixi. Segur que totes dues bandes poder fer encara alguns passos per desbloquejar aquesta situació. A més a més, qui havia de fer un pas al costat ja l'ha fet. Ara, el més important és no estancar-se en l'immobilisme i resoldre com més aviat millor aquesta difícil situació per evitar que aquestes coses perjudiquin el projecte, i per poder tenir també una afició unida que sigui l'enveja de tota la resta d'equips. Necessitem La Curva, és clar, però la necessitem dins La 1900, perquè com més siguem, més força farem. Queda menys d'un mes per l'estrena de l'equip a casa, i per aleshores, hauríem d'estar tots a punt per centrar-nos només a animar.

Jordi Pineda 

@JordiPineda23 


 31/08/2017 Un verano muy blanquiazul
 15/08/2017 Límit Salarial, fitxatge estrella
 20/06/2017 Futbolistes, més que noms
 30/04/2017 Així vaig veure jo la pistola de fogueig
 28/04/2017 Ca n'Orgul
 30/03/2017 Valorar la feina fosca
 06/03/2017 El dilema d'Europa
 04/02/2017 Abonats a fer el ridícul
 02/01/2017 Rebutgem la cara i ens quedem la creu
 18/12/2016 Els veïns, retratats
1 | 2