AVUI A POL

Fairplay per Jordi Pineda

Continuarem així?

Arriba Chen Yansheng i darrere seu un gran projecte que de ben segur farà tornar a l'Espanyol a competir per objectius bonics i ambicions. Probablement tindrem un bon equip entrenat per un gran entrenador, practicarem un bon futbol, i s'hauran acabat les penúries esportives. Però que passarà en l'àmbit social? Continuarem com en aquests últims anys amb una afició on hi ha una part força minoritària molt fidel i una altra part que només dóna senyals de vida quan l'equip juga un partit important o quan regalen entrades? Continuarem amb una afició dividida per banderes que ni tan sols tenen res veure amb el futbol? Continuarem instal•lats en un pessimisme extrem? Continuarem així?

Els clubs grans, com l'Espanyol, són aquells que estiguin lluitant per competicions europees, estiguin lluitant pel descens, jugui l'equip bé o no jugui a res l'equip, sempre porten molta gent al camp, gent que va a animar a l'equip, guanyi o perdi, i que recolzen als seus jugadors, perquè els agradin més o menys, ho facin millor o pitjor, al final són els que els representen sobre la gespa i saben que sempre ho intenten fer el millor possible, perquè són professionals. Per posar un exemple: l'Athletic Club. A l'Espanyol, això ens està fallant, i aquesta última temporada ho corrobora. En un any tan difícil per l'equip, la mitjana d'assistència ha arribat escassament a la meitat de la capacitat total de l'RCDE Stadium, i aquest tan sols ha registrat millors entrades quan el club ha decidit regalar entrades per aconseguir un suport més gran, que per si sol no arribava, en partits clau per mantenir la categoria.

Un altre gran llosa per l'àmbit social de l'Espanyol són les banderes, i no precisament les blanc-i-blaves, sinó les polítiques. En els últims temps, a l'RCDE Stadium quasi que es veuen més banderes polítiques que blanc-i-blaves. L'estadi, lamentablement, sembla haver-se convertit en l'escenari d'un concurs entre independentistes i no independentistes, els quals 'lluiten' per imposar-se uns sobre els altres. Això, evidentment, crea problemes i divisions, divisions d'uns amb els altres, i divisió també d'aquests amb uns tercers, els apolítics, que com ha de ser, defensen l'absència de política en el futbol. Tots som de l'Espanyol, i això és el que ens uneix, i el que és impensable és que ens divideixi quelcom que no té cap relació amb el futbol. Jo sóc dels que pensa que igual que a les seus polítiques no es va a animar a cap equip de futbol, als estadis de futbol no s'hauria d'anar a donar mostres de suport a cap partit polític.

I per altra banda també hi ha el tema del pessimisme. Evidentment que no parlo de tothom. L'afició de l'Espanyol és molt gran i hi ha una gran varietat de perfils, però en general, hi ha instal•lat un pessimisme, que, tot i que en certa part comprensible, aporta ben poc a l'Espanyol. I amb pessimisme em refereixo a criticar qualsevol cosa que es faci o es digui, en anar sempre a buscar el cantó més negatiu de les situacions, per bones que siguin. Per posar un exemple recent: Es dóna a conèixer el projecte de Chen, el que es vol fer, el que es pretén i com ho vol fer, i la reacció de molts en xarxes socials, fòrums o grups de WhatsApp és posar en dubte que des de l'entitat es facin bé les coses i el projecte acabi funcionant.

Jo, personalment, vull pensar que quan el projecte de Mr. Chen comenci a donar els seus fruits en l'àmbit esportiu tots ens tornarem a unir més i s'acabaran per sempre les pobres assistències a l'RCDE Stadium, les 'guerres polítiques', i el pessimisme que ens acompanya sempre. Espero que per fi tots ens adonem de l'afortunats que som de pertànyer a un club històric com l'Espanyol i ens comportem com aquest mereix. No crec que el que mereixi l'Espanyol sigui una afició barallada i destrempada, per molt que els últims anys l'entitat ni hagi funcionat com a tots ens hagués agradat.

Comencen nous temps a l'Espanyol, i aquests segur que faran canviar moltes coses cap a millor, entre elles, esperem, l'actitud d'una part de la massa social.

Jordi Pineda 

@JordiPineda23 


 31/08/2017 Un verano muy blanquiazul
 15/08/2017 Límit Salarial, fitxatge estrella
 20/06/2017 Futbolistes, més que noms
 30/04/2017 Així vaig veure jo la pistola de fogueig
 28/04/2017 Ca n'Orgul
 30/03/2017 Valorar la feina fosca
 06/03/2017 El dilema d'Europa
 04/02/2017 Abonats a fer el ridícul
 02/01/2017 Rebutgem la cara i ens quedem la creu
 18/12/2016 Els veïns, retratats
1 | 2