AVUI A POL

El tercer pal per Oriol Rosell

De derbi a derbi
El derbi de dissabte ens deixa bones sensacions més enllà de les del propi partit. Vam veure un equip intens, entregat a la causa i que tenia molt clar a què volia jugar. Agradarà o no la idea futbolística que té Galca, però ara com a mínim en tenim una i l'equip la intenta executar sobre la gespa, i això ja és molt més del que teníem fa un mes. Podríem haver perdut, és cert, però l'equip va competir fins al final i es podria haver endut el partit si Javi López hagués marcat en aquella jugada del darrer minut i hagués posat a prova els fonaments de Cornellà - El Prat. Llàstima, però no patiu que ja arribarà. Tard o d'hora arribarà.

El punt aconseguit dissabte és molt important per diversos factors. Primer de tot i com és obvi, a efectes de classificació: cada punt és or i més contra un rival així, però tenint en compte el calendari del mes de gener aquest punt agafa especial importància. Segon, per la moral de l'afició, que després d'una sèrie de partits bastant desastrosos a casa contra rivals directes va poder vibrar amb l'equip com no ho feia des de la visita del València al mes de setembre. I tercer, per la moral de l'equip i la fe dels jugadors en el projecte Galca. És important que la plantilla vegi que el sistema del míster dóna fruits i que no és només un brindis al sol. La confiança és un factor clau en el rendiment dels jugadors i de ben segur que després del derbi els nostres ara la tenen més alta que divendres passat.

I ara, a per la Copa. No ens enganyem, passar ronda és molt difícil, gairebé impossible. Eliminar a aquest Barça a doble partit és a l'abast de molt pocs i tinc la sensació que el comodí de la sort ja l'hem gastat. Però seria important que l'equip competís igual que ho va fer dissabte i que plantés cara, i si arriba el miracle doncs benvingut sigui. Tinguem en compte que ells venen molt calents i que són molt superiors, però... i si sona la flauta? Bé, doncs si ho fa aneu comprant sacs d'arròs i queviures diversos perquè potser els pericos no podrem sortir de casa en una temporada. Per la inundació de bilis que afectarà Catalunya, vull dir.

Oriol Rosell 


 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
 04/09/2017 El derbi es pot guanyar
 20/08/2017 Competim, doncs existim
 05/06/2017 Benvingut, Girona!
 18/04/2017 El mètode Quique
 11/03/2017 Tenim un pla
 20/02/2017 No perdem la fe
 12/01/2017 Els altres catalans
 20/12/2016 La simfonia del Camp Nou
 04/12/2016 L'arquitecte
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 18