AVUI A POL

El tercer pal per Oriol Rosell

Tinguem la festa amb Pau

Després de set jornades de lliga som, amb diferència, l'equip més golejat de la competició amb setze gols encaixats. Quan un rep una mitjana de més de dos gols per partit ha d'acceptar que no està fent les coses bé en defensa i que el porter pot ser un dels assenyalats. Hi ha pericos que ja es volen carregar a Pau i demanen que Bardi jugui al Villamarín. Cal arribar a aquest extrem? Realment hauríem sumat més punts amb l'italià sota pals? Permeteu-me que com a mínim ho posi en dubte.

Quan un planifica la seva temporada amb un porter de vint anys com a presumpte titular, s'entén que assumeix certs riscos. Per moltes qualitats que tingui, un porter inexpert mai rendirà com un veterà, ja que en aquesta posició del camp els jugadors es couen a foc lent. És cert que fins a dia d'avui Pau ha fet poques aturades de mèrit (potser només contra el València), però cal remarcar també que pocs gols (o cap) són directament atribuïbles a la seva actuació. Ho plantejaré d'una altra manera: si Kiko Casilla hagués continuat amb nosaltres i hagués fet exactament aquestes set actuacions a la lliga, estaríem demanant que anés a la banqueta? Ni de broma, tindríem paciència. Aleshores, per què no hem de tenir aquesta mateixa paciència amb un jugador jove, del planter i amb una gran projecció segons tots els tècnics? No us enganyeu, ens estem acarnissant amb el nano jove perquè és el més senzill.

Asseure a Pau a la banqueta i fer jugar a Bardi és quelcom que potser haurem de fer durant la temporada, ho assumeixo. Si el garrotxí ens fa perdre punts de manera reiterada amb les seves actuacions jo seré el primer en demanar la seva suplència, però a dia d'avui això no ha passat. A més, cal tenir en compte que utilitzar la carta del canvi de porter tan aviat és molt perillós. Què passarà si juga Bardi i resulta ser un desastre? Tornarem a posar a un Pau anímicament destrossat per haver-nos-el carregat abans? El canvi de porter a la lliga només s'ha de fer si estem absolutament convençuts que hi sortirem guanyant. Un cop haguem vist a l'italià a la copa del rei en podem parlar: si les seves actuacions són molt millors que les de Pau ens ho podem plantejar. Però a dia d'avui i vist el que hem vist sobre el camp, fer aquest canvi és sentenciar Pau de manera injusta.

Oriol Rosell 


 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
 04/09/2017 El derbi es pot guanyar
 20/08/2017 Competim, doncs existim
 05/06/2017 Benvingut, Girona!
 18/04/2017 El mètode Quique
 11/03/2017 Tenim un pla
 20/02/2017 No perdem la fe
 12/01/2017 Els altres catalans
 20/12/2016 La simfonia del Camp Nou
 04/12/2016 L'arquitecte
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 18