AVUI A POL

Es fútbol per David Peñín

El '9'; el fitxatge clau

Sempre he pensat que si necessites sis jugadors i tens sis milions no és bona idea la lògica natural de gastar-te un milió per cap. Millor, tres en dos jugadors bons. I els altres quatre o cinc jugadors que necessitis, cedits o lliures, encara que siguin veterans.

Dos bons jugadors poden pujar el nivell d'un equip. Sis de "baratets" normalment s'acaben convertint en el que s'acostuma a definir com fons, però molt fons, d'armari, que després no saps com desfer-te d'ells.

Sí. Un bon lateral dret ens aniria molt bé, i un altre per l'esquerra, també, i un o dos de banda, amb un contra un, i un remenador, d'aquells que saben què fer amb la pilota. Bé. Millor un parell d'aquests...

En fi, els de toc l'any vinent. Si volem fitxar un "mirlo blanco" per tres o quatre milions t'arrisques a que vagi malament. Prou experiència hi ha en aquesta casa de "fiascos" intentant comprar duros a quatre pessetes.

Ara mateix amb l'equip que ens queda, la plata s'ha de destinar a les àrees, que és on es decideixen els partits. I per anar a Europa normalment calen més de 50 gols. I si bé un dels davanters ha esta lesionat, també és cert que xifres com les de Piatti -la seva millor temporada golejadora de sempre- semblen complicades de repetir. La realitat és que el suposat 9 de l'equip i un suplent de luxe (així el varem pagar i és el tipus de jugador que esmento a dalt, molt però molt més cars que gastar-te 15 milions en un que funcioni). Entre els dos han fet 2 i 0 gols, respectivament. Els dos no es mereixen continuar (més problema serà, justament, com els faràs fora)

Mai, però mai, en un equip com el nostre es pot deixar aquests diners en suplents. Gaire bé mai surt bé. Un bon nou, aquí és on ens hem de deixar la inversió. I si després no pots més, no arribes per més que tenir a Falete amb 34 anys com suplent, doncs és el que hi ha. Però el 9 titular ha de ser amb cara i ulls.

Defenses. Dos defenses amb planta de titular, com poc. I em val que un sigui Reyes, però necessitem un altre. I si pot ser alt i fort. I si poden ser tres millor. Fins i tot, quatre seria el més ideal. Óscar Duarte no m'acaba de convèncer. Al menys si es vol projecte europeu, més que menys.

La qüestió de David és senzilla. Si venen dos centrals bons, doncs cap al mig. Si el que trobem al mercat és un bon central i un "molt" bon pivot, doncs cap a la defensa. Serà el mercat qui ho marqui. En tot cas, em sembla més fàcil i assequible trobar un bon central, que un molt bon pivot; altres dels que valen diners. No oblidem que Fuego complirà 34 anys al gener. Necessitem un molt bon pivot. I ja el tenim.

Amb aquests tres jugadors, centrals i un nou, deuria recaure el gruix de la inversió. Els altres? Cedits i cost zero. O el pròxim any. Per alguna raó has renovat a Javi López (32) i Víctor Sánchez (31) per que tapin els forats quan toqui. No? Jo no ho hagués fet però si hi són es per aquesta tasca.

David Peñín


 16/10/2017 Un nueve en invierno.
 28/09/2017 Así, sí.
 12/09/2017 Ni nervios, ni paciencia.
 12/09/2017 Ni nervios, ni paciencia.
 04/09/2017 Regreso al futuro
 16/08/2017 No hay proyecto
 17/07/2017 Dos centrales
 31/05/2017 La feina ben feta no té fronteres
 26/04/2017 Gràcies Piqué
 19/04/2017 Gran temporada en el año del Gallo
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 29