AVUI A POL

GERARD: 'SABEM ON ESTEM FALLANT: ESTIC SEGUR QUE L'EQUIP ES REFARÀ I ANIRÀ CAP AMUNT'

07/12/2017
El davanter, que es nega a considerar el partit de dilluns una final, afirma davant la decepció de l'entorn que "aquesta Lliga és més igualada que l'anterior, si guanyem dos partits seguits ho veurem d'una altra manera".

CE Dani Jarque, 13:30h L'Espanyol continua preparant el partit de dilluns vinent enfront del Girona, un encontre important tant per al nostre equip, que després de la derrota a Eibar necessita tornar al camí dels triomfs , com pel quadre blanc-i-vermell, que en els últims dos encontres ha deixat escapar quan ja semblaven al sac i ben lligats 5 punts que els impedeixen estar situats en zona europea. Amb un Quique Sáncez Flores qüestionat i amb un Chen Yansheng vigilant des de la llotja, tot allò que no sigui una victòria convertiria el següent encontre davant la UDLP en una autèntica final, obrint possibles escenaris que ara mateix ningú vol plantejar-se.

Encara és però aviat per avançar esdeveniments, i el grup sembla decidit a no deixar escapar el triomf en aquest particular derbi català, el primer després d'onze anys en que no coincidien tres conjunts de casa nostra a Primera. Malgrat aquesta molt particular sucursal del City que després de 86 anys d'història s'estrena en la categoria i val a dir que fins al moment i amb matisos com els abans esmentats amb força èxit es planta a Cornellà-El Prat  desitjat rescabalar-se de la decepció patida dilluns passat enfront de l'Alavés del debutant Abelardo, els blanc-i-blaus són conscients que el marge d'errors ja s'ha esgotat i que necessiten ja resultats que permetin posar la primera pedra en el camí a les posicions de la taula on es disputen objectius engrescadors.

En aquest sentit s'ha manifestat en sala de premsa  Gerard Moreno, que vol com no sumar un triomf que permeti l'equip deixar de ser 15è, l'últim classificat en la particular Lliga on situa l'equip l'entrenador:  "Nosaltres volem estar al més a dalt possible, i amb aquest objectiu anem, sumar els tres punts a casa. Som conscients que a fora ens està costant una mica més, però l'objectiu és aquest  i això passa per guanyar aquest dilluns".

El Girona, un equip recentment ascendit i amb menor pressupost -40 quilos-, un fet que exigeix més: "Portem un seguit de partits a casa on sabíem que havíem de guanyar i aquests no és una excepció. En tots els partits anem amb intenció de guanyar, sobretot a casa., on no estem complint és a fora però serà un partit difícil davant un rival que està molt ben treballat. Necessitem dos o tres partits que ens donin confiança, i que aquest sigui el primer".

Fa uns dies Quique reclamava la resta de jugadors no deixar sol el Gerard davant la responsabilitat de fer gol; el pitxixi perico considera que "hi ha jugadors amb potencial ofensiu i no només davanters, estem treballant per fer més,  no estem encertats però volem canviar aquesta dinàmica.  Estem intentant fer més, volem canviar aquesta dinàmica, volem que entri i anar cap a dalt. Estem treballant en els entrenaments perquè passi els caps de setmana, esperem que dilluns sigui el dia per crear ocasions i ens entri".

Qüestionat pel motiu d'aquesta irregularitat, el davanter insisteix que "l'equip vol ser regular i guanyar a dins i a fora de casa, som conscient d'on hem fallat i els errors que hem tingut, l'important és solucionar-ho. Anem a un partit on hem d'estar concentrats del primer minut a l'últim, i hem d'estar molt atents perquè no ens marquin i ficar gols per sumar els tres punts". Sobre si el grup sent pressió partit rere partit, per diferents motius, i parlant de la cita enfront dels de Machín, destaca que "no diria que sigui una final, queda molta lliga i molts partits; és un partit important en que hem de sumar per estar més a dalt, a prop d'on volem estar, i més tranquils i amb confiança, hi ha tres partits fins que acabi l'a ny en que l'equip ha de fer un pas endavanti donar-ho tot, i el primer és aquest, és un partit important però no el ficaria com una final".

Com us hem explicat aquest matí, el rival arriba amb moltes baixes en defensa, el que pot ser interessant cara a augmentar els registres golejadors:  "Ho veig igual de difícil si venen amb baixes o si venen amb tots, potser no juguen els mes habituals però tenen un tècnic que treballa molt bé la plantilla i jugadors bons i l'haurem de preparar sabent que serà un partit dur i haurem d'estar concentrats per aconseguir els tres punts". El Girona s'ha deixat 5 punts en els últims minuts davant Betis i Alavés, el que pot fer que arribin a Cornellà amb certa angoixa:  "El que em preocupa és el que fem nosaltres, sabem que els ha passat això però a mi m'importa el nostre. Si tornem a recordar els partits que hem jugat a casa anirem en la bona línia, hem de ser fort, potents ofensivament i així farem gols. Ens preocupen aquests dos partits en que no hem sumat a fora però estem treballant per ser millors i més bloc i estic segur que l'equip es refarà i anirà cap amunt".

Enguany és molt evident aquest fluix rendiment a fora de casa, passant el passar curs de sumar 12 gols en 14 jornades a obtenir només tres:  "Portem dos partits en que ens han marcat mot d'hora i després és difícil remuntar; l'important és que al vestidor sap quins són els errors, els sabem, l'equip anirà cap a munt i provarem que no tornin a succeir perquè aquests gols són pals durs. Pensem exclusivament en el Girona, que és a casa i amb la nostra gent, esperem el seu suport com sempre i poder donar-lis una alegria".

Davant el fet que l'entorn estigui decebut perquè no arrenca el projecte, considera que "la gent és lliure d'opinar el que fa l'equip, però aquesta Lliga és més igualada que l'anterior, si guanyem dos partits seguits ho veurem d'una altra manera. L'altre dia vam marxar decebuts els jugadors i també la gent i el club perquè esperàvem més, estic segur que quan agafem la dinàmica bona la gent estarà contenta, esperem que sigui d'hora començant per aquest partit davant el Girona".

Preguntat  per si no se sent l'equip immers en el dia de la marmota, necessitat de guanyar a casa el que no ha sabut sumar a domicili, insisteix que "cada setmana tenim la necessitat de guanyar a casa, és real; quan et planteges una lliga saps que l'objectiu passa per casa, potser tenim més necessitat que altres vegades però anem sempre amb aquesta mentalitat de guanyar a casa. Potser per l'afició sortim més motivats. Sabem on estem fallant i és el més important, saber quina detalls ens estan traient punts".

Finalment, ha negat que l'estil de joc, amb el bloc massa a baix, estigui penalitzant als davanters:  "L'any passat jugàvem el mateix estil; un dels nostres punts forts són els contraatacs, em tots els partits hem creats ocasions i la diferència està en la classificació. Quan estiguem més a dalt no es parlarà d'aquests problemes, som els primers que volem fer gols i donar els tres punts al nostre equip".