AVUI A POL

EL PROBLEMA DEL GOL

06/12/2017
Una plantilla poc realitzadora: ni els recursos que hi ha en nòmina ni un mercat que no dóna gaire marge per solucionar-ho permeten ser gaire optimistes.

Redacció, 7:30h Un dels mals que està llastant l'esperat enlairament de l'Espanyol aquest curs és la manca de gol; només els tres equips que ocupen la zona de descens n’han fet menys que els pericos, que s'han de conformar fins el moment amb els 5 de Gerard, els 3 de Leo i el solitari de Piatti, a  més de dos en pròpia porta d'Alejandro Arribas i Sergi Enrich. Fa uns dies, Quique Sánchez Flores fa fer una crida pública a la resta de futbolistes per tal de no deixar en un sol home, el davanter de Santa Perpètua, en la missió d'aportar en aquest concepte però hores dara, la resposta ha estat nul·la. Avui L'Esportiu fa un estudi comparant l'actual situació amb un curs passat que es pot tillar d'excepcional, ja que va coincidir en un moment en que els tres golejadors van signar els seus millors números com a professionals: Gerard en va fer 13, 10 Piatti i sis Baptistao. Si bé els altres dos estan mantenint el ritme, no és el mateix en el cas de l'extrem argentí, que no està tenint tanta presència ni cara a porta ni com assistent -només suma una passada amb repercusió en el marcador, per les 10 que va fer la passada temporada-. 

Mirant l'actual plantilla a la recerca de futbolistes que puguin sumar, la cosa no pinta gaire bé: Sergio García tot just s'ha lesionat quan havia aconseguit inaugurar el seu compte golejador -això sí, en Copa- però tampoc es pot esperar que sigui l'home amb instint assassí de fa uns anys, abans de la seva marxa al Qatar, i és que amb 34 anys l'edat no perdona;  Álvaro, que està tenenint un protagonisme nul, ha sumat 26 gols en 10 anys de carrera, pel que tampoc es pot considerar precissament un killer. Sergi Darder te moltes virtuts però entre aquestes no està el gol, ja que va fer tres en els últims dos anys a França. Pel que fa a Jurado, el seu rècrd està en vuit fa 5 anys, però va ser quelocm excepcional veient l'estadística que te com a professional. Melendo és un futbolista prometedor però que no és resolutiu cara a porta. Homes com Hernán Pérez que sí podrien sumar no compten per l'entrenado, i a més, és més que probable que busqui una sortida en el proper mercat.

Precissament la propera finestra podria oferir una oportunitat per reforçar aquesta parcel·la, però la decisió de Quique de comptar amb una plantilla àmplia malgrat a l'hora de la veritat no l'està fent servir fa de tap, i si abans no hi ha sortides no poden haver entrades; el candidat amb més probabilitats d'enfilar la porta de sortida és com hem esmentat Hernán, ja que Álvaro encara confia en poder fer canviar de parer l'entrenador. Arribat el cas i si canviés de parer, la seva elevada fitxa seria un problema per trobar-li destinació, un problema que també penalitza les possibilitats d'Hernán. De fet, el seu elevat sou, fixat després d'una renovació que realment s'ha demostrat no tenia cap sentit tenint en compte que no entrava en els plans de Quique, poc amant de jugadors anàrquics com ell, ja va impedir el passat estiu la seva marxa al Getafe; el mateix club madrileny i el Levante, el nostre proper rival en la Copa, han sonat com a possibles destinacions aquest gener.

Foto GABRIEL BOUYS/AFP/Getty Images