AVUI A POL

'UNA NEGATIVA SERIA UN PAL, PERÒ CONFIEM QUE EL CLUB ACCEPTI'

19/05/2017
La Juvenil explica a TdE el nou projecte que estan impulsant: "Busquem que el soci es senti identificat amb la grada d'animació independentment d'ideologies"; "Estem oberts a tothom. Cal recuperar un ambient, deixar-nos de divisions i tirat endavant".

Redacció, 20:15h La passada setmana, la Juvenil 1991 donava detalls d'un nou projecte per a una grada d'animació que han fet arribar a l'entitat en forma de proposta per al seu estudi. Sota el nom Grada North Supporters, i tal com expliquen en una web dedicada al projecte, volen, segons les seves pròpies paraules, "reanimar i frenar el declivi en termes d'assistència i en clau d'animació que està tenint lloc al RCDE Stadium. És un projecte creat per i per a l'afeccionat, que potenciï un ambient sa i d'animació". En l'esmentada plana web, proposen com a ubicació un sector al Gol Prat Inferior, el 132, baixant de l'anell superior ja que consideren que d'una banda els allunya de la gespa i no permet als jugadors apropar-los el seu caliu, i de l'altra, que no es segur tenint en compte el tipus d'activitats que volen dur a terme allà. A més, van demanar signatures a la plataforma online change.org, on ara mateix superen el miler d'adhesions.

En la seva entrevista avui a La Grada, el vicepresident Adolf Rousaud explicava al respecte, "anem a intentar solucionar el tema de la grada d'animació en el sentit que l'espanyolisme ha d'estar unit,  No hi ha d'haver enfrontaments, no ha de cap de donar-se suport a cap acció que pugui suposar violència de qualsevol tipus Ja ho vaig dir en la Junta. Ni violència física, psíquica ni verbal i això és quelcom anem a intentar garantir per sobre de tot. Al mateix temps és necessari que hagin grups que animin, cal intentar canalitzar això i el club ho recolzarà complint aquests requisits. Si hi haurà grada d'animació la propera temporada? Veurem on podem arribar".

D'aquest projecte parlava també un dels portaveus de la Juvenil, Marc Luque, a l'espai de COPE Tiempo de Espanyol; en conversa amb Javier de Haro, Luque ha anat desgranat alguns detalls d'un projecte que vol sumar adhesions, "la Juvenil ha estat amb els braços oberts a qualsevol col·lectiu, i per això el proposem, per recuperar l'ambient del començament de Cornellà i que s'ha perdut". Al club ja tenen la documentació, i esperen una resposta: "El tenen fa dues setmanes, el vam presentar a Robert, Ariza i Mao, i estem a l'espera d'una resposta". Sobre si sap què pensa fer l'entitat amb la Incondicional 1900, ha reconegut que "desconec quin és el seu objectiu, per això presentem una proposta disposada a sumar als grups i col·lectius disposats a adoptar la filosofia de la Juvenil, no política, no violència i animació constant... Les prioritats dels club són unes, però ha d'entendre la posició de la massa social. L'animació està caient, davant el València es va veure un camp fred".

Un dels inconvenients a nivell operatiu, seria que caldria reubicar un determinat número de socis que ara ocupen la zona que reclamen: "El nostre projecte és per sumar i no ens creiem superiors a ningú ni volem expulsar ningú, ens hem ofert al club per poder oferir-los una alternativa, canviar-los a una altra zona del gol Prat. Vam fer una enquesta entre la gent de la zona, i de 300 persones la meitat van dir que s'hi sumarien, i de la resta cap va dir que s'oposava  a marxar del seu lloc. Insistir que la Juvenil som els que impulsem el projecte però no som amos de res, quelsevol grup o que s'afegeixi tindrà el mateix pes". En aquest sentit, han començat a sondejar agents socials com les penyes: "Cap s'ha ofert a adherir-se però molts penyistes han dit que comptéssim amb ells".

Pel que fa a quin esperen sigui la resposta del club, i si són optimismes, afirma: "Sí, crec que ha de tirar endavant perquè hem sobrepassat les 1000 signatures d'adhesió i els comentaris són positius. La gent sent la necessitat de baixar, i fer un projecte que doni il·lusió a la gent per venir al camp... Després de quatre anys lluitant per millorar l'animació a l'estadi, i donant suport a Femení i Base, hem fet prou mèrits. Hem establert le smesures de seguretat, és una grada autosuficient, que s'autofinançaria. Si seria un pal una negativa? Sense dubte, però confiem que s'accepti i sinó, seguirem treballant per al club".

Per acabar, ha reiterat que "hem provat de tirar endavant aquesta iniciativa per tornar  a les èpe¡oques del final de Montjuïc i Cornellà; busquem que el soci es senti identificat amb la grada d'animació independentment d'ideologies o creences. Per poder créixer s'ha de deixar construir, independentment d'altres col·lectius volem sumar i per això diem que estem oberts a tothom. Cal recuperar un ambient, deixar-nos de divisions i tirar endavant".