AVUI A POL

PRESENTAT 'HISTÒRIES EN BLANC-I-BLAU'

21/04/2017
Periodistes i analistes de l'actualitat perica, amb la col·laboració de la Fundació, alimenten la història del club amb els seus relats. A POL ràdio hem parlat amb Ramón Álvarez, un dels impulsors del projecte.

Redacció, 14:45h  Aquest diumenge, com ja ha esdevingut tradició, viurem una nova Diada de Sant Jordi en Blanc-i-blau. L'Espanyol, com els últims anys, muntarà una parada perquè tots els pericos gaudeixin de la jornada amb representants del club, en un ambient festiu i també literari. La cita serà en en lloc habtual, Rambla Catalunya, 74 (cantonada amb el carrer València). Allà, totes les sòcies rebran una rosa de regal. A mig matí acudirà a l'stand una representació de jugadors del primer equip, i a la tarda es traslladarà allà una delegació institucional amb directius del club, on no faltarà el conseller delegat Ramon Robert, i qui sap si estarà també gaudint del seu primer Sant Jordi Chen Yansheng. Entre les 10  i les 12 se signaran llibres de temàtica perica; allà estaran Ramón Álvarez amb Històries en blanc i blau, Héctor Oliva amb RCD Espanyol. Història d'un sentiment, i Georgina Esteva i Montse Buñuel, amb l'obra adreçada als més menuts En Nicolau blanc i blau. L'oferta perica per aquesta Diada la completa Oh Espanyol, mi buen amigo, de Sergio Fidalgo.

Precissament aquest migdia s'ha dut a terme la presentació d'Històries en blanc i blau, un projecte liderat per la premsa que segueix el dia a dia del RCD Espanyol i que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació del club. Com ha apuntat en la presentació el director del club, Xavi Salvatella, aquesta era un deute pendent dins de l'espanyolisme:  "És un llibre que feia falta. És un llibre de la gent que ha viscut l'Espanyol que ha viscut moments durs, bonics. És una obra sobre com ha viscut i sentit una de les millors professions del món el seu vincle amb l'Espanyol". La patrona de la Fundació Lorena Ferrara ha agraït la iniciativa que va tenir en el seu dia Ramón Álvarez, qui va ser un dels impulsors del projecte juntament amb Alberto Martínez: "És difícil unir tants cronistes pericos i que participin d'aquesta idea. Vull donar-vos les gràcies a tots i també a la Fundació Abertis que ens han ajudat. La recaptació anirà destinada a la sala audiovisual".atisat.  Ramon Álvarez (La Vanguardia) i Cristina Navarro (Marca) han explicat la seva participació en el projecte: "Tenim moltes històries que mai vam explicar i vam pensar que aquesta era una bona idea", ha apuntat Álvarez. Navarro, per la seva banda, ha subratllat que és "un orgull" participar en el llibre: "És un llibre molt amè: els meus companys han fet un gran treball". Durant la presentació també hi ha hagut temps perquè alguns periodistes com Juan Terrats (El Periódico), Quique Iglesias (COPE) o Alberto Martínez (AS) expliquessin els seus relats. El llibre compta amb el pròleg d'Antoni Fernández Teixidó, president de la Fundació del RCD Espanyol, i l'epíleg de Quique Sánchez Flores. El preu, només 14,90 euros.