AVUI A POL

FENT UNA ESTRELLA AMB... XAVIER FINA

11/01/2017
📹 El filòsof i escriptor ens explica quines tres coses ha demanat als Reis: "Tornar a tenir ídols; que torni la grada d'amimació però polització, i veure bons partits, dels que fan il·lusió".

Redacció, 7:30h Hem volgut fet la primera Estrella DAMM del 2017 amb un personatge ben conegut de l'entorn espanyolista, Xavier Fina, filòsof, escriptor, i també analista de tot en que succeeix al voltant del nostre club en diferents mitjans d'informació. Amb ell hem fet una repassada a diferents aspectes de l'actualitat, començant com no per l'empat davant el Depor amb que va estrenar l'any l'equop de Quique Sánchez Flores, que va viure com la majoria de pericos "amb una certa decepció, arrossegàvem la tristor i nostàlgia de l'eliminació de Copa i va generar decepció, però sóc del sector optimista; per tant, estic malgrat tot amb tota l'esperança. Jo hi confio, en el projecte de Quique. Les il•lusions parteixen de les expectatives, i jo sóc prudent en aquest aspecte, crec en el top 10 marcat des de l'entitat, i veig diferències importants respecte a d'altres anys, se sap a què es juga, per exemple. En general veig el got més ple que buit i veig detalls que em fan pensar que anem pel bon camí: a tots ens agradaria guanyar-ho tot i que tot anés més radicalment diferent, però amb quedo del discurs del club que anem a poc a poc perquè anem lluny. Aquest lema a mi m'agrada. Entenc que hi hagi gent molt il·lusionada però les tendències històriques tarden en canviar, i reivindico una certa paciència. Tot el procés demana temps, quan miro els partits també m'esvero i em pregunto per què no hi ha millors resultats o per què no rendeixen alguns fitxatges, però provo de racionalitzar-ho i malgrat el canvi respecte al passat any veig que hi ha prou detalls per mantenir l'esperança. Em sembla adequat que es marquin objectius una mica conservadors, milloraixò que no d'altres més ambiciosos que no es compleixin".

Com és habitual en aquestes dates, en Xavier ha fet la seva particular carta als Reis Mags, com no en clau espanyolista: "He demant tres coses: necessitem tornar a tenir ídols, fa anys que no tenim un de consistent i que ens duri temps; pau social, ja en parlem de fa molt, per mi vol dir que torni la grada d'amimació però sense la politització dels anomenats apolítics, i en tercer lloc veure bons partits, i dels que fan il·lusió, aconseguir resultats de qualitat dels que enganxen a la gent i desperten un baix to que entenc alguns pericos tenen actualment".